Plněné žampióny - snadně, rychle a levně
Jak už jsem psala, právě jsem na podzimních prázdninách u táty. Protože celkem ráda vařím, nabídla jsem tátovi, že kuchyni velím já. To znamená, že já vařím a táta myje, utírá a uklízí .
Dneska navečer jsme jeli na expres nákup a já jsem musela rychle vymyslet, co ukuchtím. Měla jsem chuť na něco zeleninového a tak když jsme zabrousili do příslušného rejónu, rozhlížela jsem se po čerstvé zelenině. A najednou tu seděly přede mnou a smutně koukaly. Byly to velké žampióny z Holandska a v tu chvíli mě to napadlo: DNESKA BUDOU PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY!
Trošku jsem zaimprovizovala a bylo to fakt dobré.
PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY PODLE PÁJI
Pro 2 osoby potřebuješ:
4 velké žampióny
250 g mletého hovězího masa
1 vejce
snítka pažitky
sůl, pepř
olivový olej
parmezán
Postup:
Očisti žampióny.
Opatrně je vydlabej a jejich vnitřek pokrájej na kostičky, které vlož do misky.
Do misky přidej maso, vejce, sůl, pepř, pažitku a vše promíchej.
Předehřej troubu asi na 180°C.
Žampióny naplň připravenou směsí a vlož je do pekáče, který je uvnitř vymazaný olejem.
Nech zapéct asi na 15 minut.
Podávej s bagetou nebo bramborem.
DOBROU CHUŤ!